Logistiek Medewerker

Vacature gesloten

Logistiek Medewerker

Phoenix Contact Zevenaar

Wat is vereist?

 • Mbo werk- en denkniveau
 • Ervaring met digitale systemen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Nauwkeurig kunnen werken
 • Zowel zelfstandig als in een team kunnen werken

Wat krijg je?

 • € 2.185 - € 2.713 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een variabele bonusregeling

Wat doe je?

 • 35% Klantorders picken
 • 25% Binnenkomende goederen ontvangen en opslaan
 • 20% Klantorders verzendklaar maken
 • 10% Reachtruck-werkzaamheden uitvoeren
 • 10% Voorraad tellen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Logistiek Medewerker bij Phoenix Contact ben je verantwoordelijk voor de efficiënte in- en opslag van binnenkomende goederen. Je draagt bij aan het succes van het logistiek proces door niet alleen te zorgen voor een gestroomlijnde opslag, maar ook door actief aan de slag te gaan bij het picken en verzendklaar maken van klantorders. Hierbij maak je gebruik van geavanceerde hulpmiddelen zoals scanners, automatische opslagsystemen, transportbanden en verschillende vormen van rijdend materiaal.

Je krijgt de kans om je logistieke vaardigheden verder te ontwikkelen in een ondersteunende werkomgeving. Je hebt een divers takenpakket, maar ook de mogelijkheid om samen te werken met ervaren professionals binnen de logistieke sector. Jouw bijdrage is belangrijk voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse operaties.

Als lid van het team Logistics werk je nauw samen met de Warehouse Manager, twee Senior Logistics Employees, vijf Logistics Administrators die ook meedraaien met de logistieke werkzaamheden, acht Logistics Employees, twee BBL-stagiaires en tien studenten waarvan er gemiddeld twee aanwezig zijn per dag.

Als je het leuk vindt om in teamverband te werken, altijd goed kwaliteit wilt leveren en je het niet erg vindt om snel bij te springen als dat nodig is, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Logistiek Medewerker

Op een leuke werkdag ben je met de hele groep aan het werk en zit de sfeer er goed in. Op zulke momenten is iedereen goed met hun werkzaamheden bezig, is er voldoende afwisseling en is het gezellig op de werkvloer.

Op een minder leuke werkdag sta je ingedeeld op een taak die minder afwisseling heeft. Als de taken zich oplopen kun je ook de kans krijgen dat je moet overwerken.

  • Binnenkomende goederen ontvangen en opslaan
  • Lunch
  • Klantorders picken
  • Klantorders verzendklaar maken
  • Start-up overleg
  • Voorraadtellingen en inventaris controleren
  • Werkplek opruimen
  • Intern overleg
  • Trainingssessie voor nieuwe logistieke procedures bijwonen

Voorbeeld uit de praktijk

De medewerkers kunnen de aanvoer bij de inpakstations niet bijhouden, waardoor de transportband volloopt. Wat doe je?

Je bent voortdurend alert op mogelijke behoeften aan hulp van anderen. Zodra je merkt dat hulp nodig is, aarzel je niet en bied je meteen assistentie aan. Deze aanpak maakt het niet alleen gemakkelijker voor je collega's, maar bevordert ook een soepele samenwerking binnen het team. Als je merkt dat er meer behoefte aan hulp nodig is, neem je initiatief om naar andere collega's te gaan en extra hulp te vragen.

Groeipad

Bij Phoenix Contact hebben we onze eigen Academy en een Development & Inspiration Program. Er zijn mogelijkheden voor externe scholingen, vrije toegang tot goodhabitz. Het groeipad is niet in steen gebeiteld. Doorgroeimogelijkheden verschillen per functiegebied en gaat in overleg met je leidinggevende.

Logistiek Medewerker

Werken bij Phoenix Contact

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in connectiviteit en pionier in elektrificatie en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Wij zien de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten we ons iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme.

 • Kantoor in Zevenaar
 • 135 medewerkers
 • 22.000 medewerkers wereldwijd
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Business casual
 • Bij fulltime dienstverband twee dagen in de week
 • Eigen academy, eigen sport en 3d sport faciliteiten

Collega's

Jelle Hugen (25) - Inside Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn eerste kennismaking met Phoenix Contact was tijdens mijn stageperiode. Deze ervaring was positief waardoor ik hier na mijn opleiding ben komen werken. Inmiddels werk ik ruim twee jaar bij Phoenix Contact en heb ik een mooie stap mogen maken naar de functie Inside Account Manager. Dit is een nieuwe functie binnen Phoenix Contact waarin ik innovatieve bedrijven op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering kennis laat maken met de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van Phoenix Contact. Vanuit deze functie doe ik veel commerciële ervaring op en heb ik het voorrecht dat ik mij kan beroepen op de visie van mijn ervaren salescollega’s. De vrijheid om te kunnen pionieren en de prettige samenwerking met mijn collega’s maken het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heb je gestudeerd?
Ondernemerschap en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, mountainbiken, fitnessen en uit eten of terrassen met vrienden.

Anne-Fleur Gratrix (35) - Management Assistant DC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De collega’s en de sfeer van een familiebedrijf laten je echt ‘thuis’ voelen. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid je verder te helpen, dit maakt dat ik mij hier op mijn plek voel. Phoenix Contact investeert in zijn medewerkers d.m.v. trainingen maar ook de interne sportruimte waar iedereen zich tijdens werk kan uitleven.

Wat heb je gestudeerd?
Management Assistant/Directiesecretaresse bij Schoevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, uit eten gaan.

Jan-Willem Steenbergen (44) - Product Manager IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 10 jaar als Software Engineer gewerkt te hebben voor verschillende system integrators wilde ik graag voor een fabrikant werken, het liefst voor een niet-beursgenoteerd familiebedrijf. Nu zijn we inmiddels 10 jaar verder en werk ik mede dankzij de interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden nog steeds met plezier bij Phoenix Contact.

Wat heb je gestudeerd?
Elektrotechniek, Specialisatie Technische Computerkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen in de natuur.

Elvira den Hertog (57) - Management Assistent IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in een hele andere branche wilde ik graag iets anders en kwam ik als interimmer bij Phoenix Contact terecht. Al de eerste week voelde ik dat ik in een warm bad terecht was gekomen. Er heerst een fijne informele cultuur, collega’s zijn erg behulpzaam en er zijn een heleboel zaken gewoon goed geregeld zoals flexibele werkuren (38-urige werkweek), sportmogelijkheden op kantoor, een heel goed bedrijfsrestaurant, etc. Dus de eerste beste kans die ik kreeg om te blijven heb ik toen direct aangepakt en ik ben nu na ruim drie jaar nog steeds heel blij dat ik hier mag werken.

Wat heb je gestudeerd?
MEAO – Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, spinning, fietsen, wandelen, ‘op avontuur gaan’ d.m.v. activiteiten en weekendjes weg maar ook klussen, tuinieren en genieten op de boerderij.

Michaël Harlaar (61) - Product Specialist IE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik actief ben in de wereld van fabrikanten, ben ik werkzaam geweest bij drie multinationals. Toen ik in gesprek kwam met Phoenix Contact viel mij direct op dat men klantgericht in de markt staat. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, gevoed door kennis van de techniek en het ondernemerschap dat bij de medewerkers aanwezig is. Tel hier de hoge mate van nieuwe producten bij op en je weet direct waarom je bij Phoenix Contact wilt werken. Geen dag gelijk en mogelijkheden in overvloed. Phoenix Contact, mijn keuze.

Wat heb je gestudeerd?
Elektro Technische School Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Techniek, modelauto’s, kunst liefhebber, tijd spenderen met dochters en kleinzoon, liefhebber van huisdieren.

Terra Lenderink (23) - Office Sales Engineer - Backoffice

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen. Vanuit daar ben ik blijven hangen bij het bedrijf. Dit komt doordat ik een hele leerzame en goede ervaring heb gehad tijdens mijn afstudeerstage en het een mooie kans vond om te blijven om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden optrekken, sporten.

Marcia Almekinders (52) - Regio Manager Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Phoenix Contact is een begrip in de ‘wereld’ van de industriële automatisering waar ik al heel wat jaren in actief ben. Toen ik werd gevraagd om hier een keer te komen praten kon ik dat niet afslaan al was ik niet op zoek naar iets anders. Toen ik echter het pand verliet na mijn eerste gesprek was ik om. Phoenix Contact heeft zo veel mooie innovatieve producten, nog veel meer dan ik in eerste instantie dacht, die wilde ik gaan verkopen.

Wat heb je gestudeerd?
HTS Electrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en winkelen.

Interessante baan?