Product Manager

Phoenix Contact Zevenaar

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in soortgelijke functie in een technische omgeving
 • Ervaring met het opstellen van strategische marketingplannen
 • Kennis van kansen signaleren en de wensen en behoeften van de klant vertalen in technische productoplossingen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift; Duits is een pre
 • Je bent initiatiefrijk en hebt een pioniersgeest
 • Je hebt overtuigingskracht en bent daadkrachtig

Wat krijg je?

 • €3.000 - €5.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen en 7,5 dagen compensatieverlof
 • Opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • Een variabele bonusregeling
 • Telefoon, laptop en lease-auto

Wat doe je?

 • 20% Faciliteren van productkennis en productondersteuning bieden
 • 20% Klanten nabellen
 • 20% Klantbezoek uitvoeren
 • 20% Marketingcampagnes bedenken, optimaliseren en ontwikkelen
 • 10% Lopende projecten bespreken
 • 5% Aan (product)trainingen van klanten en collega's bijdragen
 • 5% Marktinformatie verzamelen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Interesse

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Vacature

Als Product Manager bij Phoenix Contact ben je verantwoordelijk voor het samenspel tussen markt, techniek en commercie. Je brengt nieuwe producten in de markt via bestaande en nieuwe kanalen, waarbij je de marketingmix als leidraad gebruikt. Het beheren van je eigen productportfolio en het sturen van het product life-cycle management behoren tot jouw verantwoordelijkheden, waarbij je strategische richting geeft aan het portfolioplan. Daarnaast faciliteer je productkennis en bied je productondersteuning aan het Sales- en Supportteam, met activiteiten zoals het nabellen van klanten naar aanleiding van productvragen en downloads, het bezoeken van klanten voor het verzamelen van product- en marktinformatie en het bespreken van lopende projecten met externe teams.

Verder draag je bij aan de ontwikkeling van marketingcampagnes in samenwerking met je marketingcollega. Ook neem je deel aan (product)trainingen voor zowel klanten als collega's en verzamel je marktinformatie via deskresearch, beurzen of trainingen. Daarbij speel je een belangrijke rol in het succesvol positioneren en beheren van de producten in de markt.

Je wordt ingezet op de afdeling Product Management en Marketing & Communicatie. De afdeling bestaat uit zeven Product Managers, drie specialisten op het gebied van Marketing & Communicatie en twee Master Data specialisten.

Als je het leuk vindt om marktonderzoeken uit te voeren en je het niet erg vindt om veel verantwoordelijkheden te hebben, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Product Manager

Op een leuke werkdag ga je op bezoek bij klanten, waarbij je hen vraagt naar hun ervaringen met de producten. Het hoogtepunt is wanneer je daar niet alleen waardevolle inzichten verkrijgt, maar ook een extra opdracht weet binnen te halen.

Op een minder leuke werkdag communiceer je intensief met Duitse collega's om problemen op te lossen en klachten aan te kaarten. De trage respons kan uitdagend zijn, vooral bij ongeduldige klanten.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant wenst een aanpassing aan een bestaand product, zodat het perfect aansluit op zijn oplossing. Wat doe je?

Allereerst neem je contact op met het Duitse Product Management team om de aanpassingswens van de klant duidelijk over te brengen. Daarbij werk je nauw samen met een Technisch Consultant om te beoordelen of de gewenste aanpassing technisch uitvoerbaar is. Na bevestiging van de technische haalbaarheid, werk je samen met het Duitse team om een prijsopgave voor de aanpassing te verkrijgen. Daarna bespreek je de prijs en technische details met de buitendienst collega, zodat deze informatie zo goed mogelijk kan worden overgebracht aan de klant.

Groeipad

Bij Phoenix Contact hebben we onze eigen Academy en een Development & Inspiration Program. Er zijn mogelijkheden voor externe scholingen, vrije toegang tot goodhabitz. Het groeipad is niet in steen gebeiteld. Doorgroeimogelijkheden verschillen per functiegebied en gaat in overleg met je leidinggevende.

Product Manager

Werken bij Phoenix Contact

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in connectiviteit en pionier in elektrificatie en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Wij zien de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten we ons iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme.

 • Kantoor in Zevenaar
 • 135 medewerkers
 • 22.000 medewerkers wereldwijd
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Business casual
 • Bij fulltime dienstverband twee dagen in de week
 • Eigen academy, eigen sport en 3d sport faciliteiten

Collega's

Jelle Hugen (25) - Inside Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn eerste kennismaking met Phoenix Contact was tijdens mijn stageperiode. Deze ervaring was positief waardoor ik hier na mijn opleiding ben komen werken. Inmiddels werk ik ruim twee jaar bij Phoenix Contact en heb ik een mooie stap mogen maken naar de functie Inside Account Manager. Dit is een nieuwe functie binnen Phoenix Contact waarin ik innovatieve bedrijven op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering kennis laat maken met de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van Phoenix Contact. Vanuit deze functie doe ik veel commerciële ervaring op en heb ik het voorrecht dat ik mij kan beroepen op de visie van mijn ervaren salescollega’s. De vrijheid om te kunnen pionieren en de prettige samenwerking met mijn collega’s maken het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heb je gestudeerd?
Ondernemerschap en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, mountainbiken, fitnessen en uit eten of terrassen met vrienden.

Anne-Fleur Gratrix (35) - Management Assistant DC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De collega’s en de sfeer van een familiebedrijf laten je echt ‘thuis’ voelen. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid je verder te helpen, dit maakt dat ik mij hier op mijn plek voel. Phoenix Contact investeert in zijn medewerkers d.m.v. trainingen maar ook de interne sportruimte waar iedereen zich tijdens werk kan uitleven.

Wat heb je gestudeerd?
Management Assistant/Directiesecretaresse bij Schoevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, uit eten gaan.

Jan-Willem Steenbergen (44) - Product Manager IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 10 jaar als Software Engineer gewerkt te hebben voor verschillende system integrators wilde ik graag voor een fabrikant werken, het liefst voor een niet-beursgenoteerd familiebedrijf. Nu zijn we inmiddels 10 jaar verder en werk ik mede dankzij de interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden nog steeds met plezier bij Phoenix Contact.

Wat heb je gestudeerd?
Elektrotechniek, Specialisatie Technische Computerkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen in de natuur.

Elvira den Hertog (57) - Management Assistent IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in een hele andere branche wilde ik graag iets anders en kwam ik als interimmer bij Phoenix Contact terecht. Al de eerste week voelde ik dat ik in een warm bad terecht was gekomen. Er heerst een fijne informele cultuur, collega’s zijn erg behulpzaam en er zijn een heleboel zaken gewoon goed geregeld zoals flexibele werkuren (38-urige werkweek), sportmogelijkheden op kantoor, een heel goed bedrijfsrestaurant, etc. Dus de eerste beste kans die ik kreeg om te blijven heb ik toen direct aangepakt en ik ben nu na ruim drie jaar nog steeds heel blij dat ik hier mag werken.

Wat heb je gestudeerd?
MEAO – Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, spinning, fietsen, wandelen, ‘op avontuur gaan’ d.m.v. activiteiten en weekendjes weg maar ook klussen, tuinieren en genieten op de boerderij.

Michaël Harlaar (61) - Product Specialist IE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik actief ben in de wereld van fabrikanten, ben ik werkzaam geweest bij drie multinationals. Toen ik in gesprek kwam met Phoenix Contact viel mij direct op dat men klantgericht in de markt staat. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, gevoed door kennis van de techniek en het ondernemerschap dat bij de medewerkers aanwezig is. Tel hier de hoge mate van nieuwe producten bij op en je weet direct waarom je bij Phoenix Contact wilt werken. Geen dag gelijk en mogelijkheden in overvloed. Phoenix Contact, mijn keuze.

Wat heb je gestudeerd?
Elektro Technische School Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Techniek, modelauto’s, kunst liefhebber, tijd spenderen met dochters en kleinzoon, liefhebber van huisdieren.

Terra Lenderink (23) - Office Sales Engineer - Backoffice

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen. Vanuit daar ben ik blijven hangen bij het bedrijf. Dit komt doordat ik een hele leerzame en goede ervaring heb gehad tijdens mijn afstudeerstage en het een mooie kans vond om te blijven om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden optrekken, sporten.

Marcia Almekinders (53) - Regio Manager Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Phoenix Contact is een begrip in de ‘wereld’ van de industriële automatisering waar ik al heel wat jaren in actief ben. Toen ik werd gevraagd om hier een keer te komen praten kon ik dat niet afslaan al was ik niet op zoek naar iets anders. Toen ik echter het pand verliet na mijn eerste gesprek was ik om. Phoenix Contact heeft zo veel mooie innovatieve producten, nog veel meer dan ik in eerste instantie dacht, die wilde ik gaan verkopen.

Wat heb je gestudeerd?
HTS Electrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en winkelen.

Jan Nieuwhart (57) - Industry Manager Energy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als 20-jarige ben ik mijn werkzame leven begonnen als vertegenwoordiger bij een groothandel. Na een leerzame en steile leercurve ben ik gaan werken als manager van een expertise-team op het gebied van gebouwautomatisering. Hier heb ik ongeveer 13 jaar met plezier gewerkt. Phoenix Contact kwam op mijn pad, en kende ik alleen van aansluitingstechniek. In mijn sollicitatie kwam ik erachter dat er veel meer kennis op allerleigebied binnen de organisatie aanwezig is. Met veel trots werk ik nu in het verkopen van allerlei automatiseringsoplossingen met name in het segment Emobility, energieopslag en monitoring.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie, specialisatie Verandermanagement

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek maken, gitaar spelen.

Fabian Laarman (34) - Regio Manager ICE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn afstudeerscriptie “commerciële economie” heb ik bij Phoenix Contact mogen doen, sindsdien ben ik blijven hangen. De elektrotechniek heeft mij altijd al geboeid en na mijn afstuderen heeft Phoenix Contact een traject aangeboden waarbij ik in de avonduren en op de zaterdag “elektrotechniek’ heb mogen studeren. Tijdens dit traject was ik werkzaam op de afdeling Client Center waarbij ik alle systemen en producten leerde kennen. Vervolgens mocht ik mijn theoretische kennis in de praktijk brengen op de afdeling Technical Service Center waarbij ik klanten uit heel Nederland heb geadviseerd over onze producten. Inmiddels zit ik al enkele jaren in de buitendienst in de rol als Regio Manager Oost-Zuid waar ik technisch als commercieel verantwoordelijk ben voor alle klanten in deze regio. Daarnaast ben ik sinds twee jaar verantwoordelijke voor verschillende landelijke contractklanten. Als je dit zo leest denk ik wel dat dit bewijst dat je binnen Phoenix Contact heel veel kanten op kan! Tot slot, overal waar ik kom staat de deur altijd wagenwijd open en wil men graag horen welke innoverende producten en oplossingen Phoenix Contact nu weer heeft… kortom de benchmark in de markt!

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen & Elektrotechnicus Niveau 4 NCOI Utrecht

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, BBQ’en, klussen, mountainbiken en gezelligheid om mij heen.

Sollicitatieproces

Afspraak voor oriënterend gesprek met HR en leidinggevende
± 1 week
Kennismaking collega Product Manager en Marketing collega
± 1 week
Gesprek met leidinggevende en HR

Interessante baan?

Interesse Solliciteer nu