Content Marketeer

Content Marketeer

Phoenix Contact Zevenaar

Wat is vereist?

 • Afgeronde hbo-opleiding richting Marketing/Communicatie
 • Enkele jaren relevante B2B-werkervaring in online marketing
 • Goed kunnen werken met CMS-systemen
 • Ervaring met e-mailmarketing, online marketingcampagnes via verschillende kanalen, Google Display, marketing automation en e-commerce
 • Ervaring met het schrijven van verschillende marketingmiddelen
 • Ervaring met het maken van video content is een pre
 • Je werkt resultaatgericht en kwalitatief
 • Goed kunnen werken in teamverband
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat krijg je?

 • €2.700 en €4.230 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een variabele bonusregeling

Wat doe je?

 • 30% Campagnes opzetten
 • 20% Campagnes managen
 • 20% Intern overleg
 • 10% SEO & SEA uitvoeren
 • 10% Mediakanalen onderhouden
 • 10% Website onderhouden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Liane de Jong

Human Resource Advisor

Vacature

Als Content Marketeer bij Phoenix Contact ben je verantwoordelijk voor alles op het gebied van content. Jij raakt de doelgroep met de juiste content en zorgt ervoor dat de organisatie sterk in de markt staat. Op die manier worden er nog meer doelgroepen aangesproken en blijven bestaande klanten tevreden.

In deze rol ben je heel gevarieerd bezig. Zo maak jij zowel geschreven als visuele content. Het is dus belangrijk dat jij het leuk vindt om teksten te schrijven en video’s te schieten. Verder verspreid je de content over onze verschillende marketingkanalen, bewaak je het content plan, analyseer en optimaliseer je de verschillende campagnes en doe je onderzoek onder de verschillende doelgroepen.

Je komt te werken in team PMMC (Product Management en Marketing Communicatie). Dit team bestaat uit een Marketing Manager, een Management Assistant, zeven Product Managers, een Data Specialist, een Beurzen en Event Specialist en een Campagne Specialist. Het team zit vol betrokken en gemotiveerde collega’s, van mensen die er al jaren zijn tot mensen die net zijn aangesloten. Je kunt dus rekenen op veel kennis en expertise op het gebied van marketing, waarmee jij verder kunt groeien en ook jouw visie toe kunt passen.

Als je het leuk vindt om content te maken en te werken in een groot team en je het niet erg vindt dat het hoofdkantoor in Duitsland soms bepaalt welke campagnes er uitgerold moeten worden, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Content Marketeer

Op een leuke werkdag ben je lekker actief bezig met het managen en organiseren van de diverse campagnes die lopen. Je krijgt veel energie en nieuwe creatieve ideeën van de gesprekken die je met je collega's voert.

Op een minder leuke werkdag kun je niet verder met de lopende projecten. Dit komt voornamelijk doordat je niet goed gepland hebt, of niet de juiste mensen hebt benaderd.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je moet een campagne opzetten voor een van de producten van een Product Manager. Het doel van de campagne is om leads binnen te halen. Hoe ga je te werk?

Allereerst ga je in gesprek met de Product Manager om de campagnestrategie te bepalen. Hij legt uit om welk product het gaat, wie de doelgroep is en wat de campagnedoelen zijn. In dit interactieve overleg stel je zelf ook veel vragen, zodat je over de juiste informatie beschikt om de campagnestrategie te kunnen bepalen.

Vervolgens ga je aan de slag om de campagneflow (schematische weergave van kanalen en middelen) uit te werken. Wanneer deze is opgezet, deel je de informatie met de Product Manager. Daarna ga je aan de slag met het creëren van de content. Dit doe je samen met de Product Manager en een Tekstschrijver.

Je richt zelf de campagne in binnen het Marketing Automation Systeem en samen met een bureau zorg je voor de opzet van een SEA- en LinkedIn-campagne. Wanneer de campagne eenmaal loopt, zorg je voor een maandelijkse terugkoppeling aan de Product Manager. Hiervoor zet je zelf een dashboard op.

Groeipad

Bij Phoenix Contact hebben we onze eigen Academy en een Development & Inspiration Program. Er zijn mogelijkheden voor externe scholingen, vrije toegang tot goodhabitz. Het groeipad is niet in steen gebeiteld. Doorgroeimogelijkheden verschillen per functiegebied en gaat in overleg met je leidinggevende.

Content Marketeer

Werken bij Phoenix Contact

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in connectiviteit en pionier in elektrificatie en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Wij zien de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten we ons iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme.

 • Kantoor in Zevenaar
 • 135 medewerkers
 • 22.000 medewerkers wereldwijd
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Business casual
 • Bij fulltime dienstverband twee dagen in de week
 • Eigen academy, eigen sport en 3d sport faciliteiten

Collega's

Jelle Hugen (25) - Inside Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn eerste kennismaking met Phoenix Contact was tijdens mijn stageperiode. Deze ervaring was positief waardoor ik hier na mijn opleiding ben komen werken. Inmiddels werk ik ruim twee jaar bij Phoenix Contact en heb ik een mooie stap mogen maken naar de functie Inside Account Manager. Dit is een nieuwe functie binnen Phoenix Contact waarin ik innovatieve bedrijven op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering kennis laat maken met de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van Phoenix Contact. Vanuit deze functie doe ik veel commerciële ervaring op en heb ik het voorrecht dat ik mij kan beroepen op de visie van mijn ervaren salescollega’s. De vrijheid om te kunnen pionieren en de prettige samenwerking met mijn collega’s maken het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heb je gestudeerd?
Ondernemerschap en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, mountainbiken, fitnessen en uit eten of terrassen met vrienden.

Anne-Fleur Gratrix (35) - Management Assistant DC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De collega’s en de sfeer van een familiebedrijf laten je echt ‘thuis’ voelen. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid je verder te helpen, dit maakt dat ik mij hier op mijn plek voel. Phoenix Contact investeert in zijn medewerkers d.m.v. trainingen maar ook de interne sportruimte waar iedereen zich tijdens werk kan uitleven.

Wat heb je gestudeerd?
Management Assistant/Directiesecretaresse bij Schoevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, uit eten gaan.

Jan-Willem Steenbergen (44) - Product Manager IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 10 jaar als Software Engineer gewerkt te hebben voor verschillende system integrators wilde ik graag voor een fabrikant werken, het liefst voor een niet-beursgenoteerd familiebedrijf. Nu zijn we inmiddels 10 jaar verder en werk ik mede dankzij de interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden nog steeds met plezier bij Phoenix Contact.

Wat heb je gestudeerd?
Elektrotechniek, Specialisatie Technische Computerkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen in de natuur.

Elvira den Hertog (57) - Management Assistent IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in een hele andere branche wilde ik graag iets anders en kwam ik als interimmer bij Phoenix Contact terecht. Al de eerste week voelde ik dat ik in een warm bad terecht was gekomen. Er heerst een fijne informele cultuur, collega’s zijn erg behulpzaam en er zijn een heleboel zaken gewoon goed geregeld zoals flexibele werkuren (38-urige werkweek), sportmogelijkheden op kantoor, een heel goed bedrijfsrestaurant, etc. Dus de eerste beste kans die ik kreeg om te blijven heb ik toen direct aangepakt en ik ben nu na ruim drie jaar nog steeds heel blij dat ik hier mag werken.

Wat heb je gestudeerd?
MEAO – Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, spinning, fietsen, wandelen, ‘op avontuur gaan’ d.m.v. activiteiten en weekendjes weg maar ook klussen, tuinieren en genieten op de boerderij.

Michaël Harlaar (61) - Product Specialist IE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik actief ben in de wereld van fabrikanten, ben ik werkzaam geweest bij drie multinationals. Toen ik in gesprek kwam met Phoenix Contact viel mij direct op dat men klantgericht in de markt staat. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, gevoed door kennis van de techniek en het ondernemerschap dat bij de medewerkers aanwezig is. Tel hier de hoge mate van nieuwe producten bij op en je weet direct waarom je bij Phoenix Contact wilt werken. Geen dag gelijk en mogelijkheden in overvloed. Phoenix Contact, mijn keuze.

Wat heb je gestudeerd?
Elektro Technische School Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Techniek, modelauto’s, kunst liefhebber, tijd spenderen met dochters en kleinzoon, liefhebber van huisdieren.

Terra Lenderink (23) - Office Sales Engineer - Backoffice

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen. Vanuit daar ben ik blijven hangen bij het bedrijf. Dit komt doordat ik een hele leerzame en goede ervaring heb gehad tijdens mijn afstudeerstage en het een mooie kans vond om te blijven om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden optrekken, sporten.

Marcia Almekinders (52) - Regio Manager Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Phoenix Contact is een begrip in de ‘wereld’ van de industriële automatisering waar ik al heel wat jaren in actief ben. Toen ik werd gevraagd om hier een keer te komen praten kon ik dat niet afslaan al was ik niet op zoek naar iets anders. Toen ik echter het pand verliet na mijn eerste gesprek was ik om. Phoenix Contact heeft zo veel mooie innovatieve producten, nog veel meer dan ik in eerste instantie dacht, die wilde ik gaan verkopen.

Wat heb je gestudeerd?
HTS Electrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en winkelen.

Interessante baan?